luni, 1 iunie 2009

Sfintire de troite la Manastire Casin

Pe 10 mai a.c. am participat la Manastirea Casin la sfintirea a doua troite. Am fost impreuna cu mai multi copii din clasa, cu dna invatatoare, Lucia Lupu si dna profesoara de religie Otilia Bargaoanu, dar si cu parintii nostri. Am fost imbracati in ingeri, asa cum puteti vedea in colajul de mai jos.
In fata unui numeros public format din credinciosii comunitatii Magura Casinului, a avut loc slujba de sfintire a doua troite închinate praznicului „Schimbarea la Fata“, „Sfintii Trei Teologi, Ioan Teologul, Grigorie de Nazianz si Simeon Noul Teolog“. Acestea au fost inaltate din banii comunitatii locale. La acest eveniment au fost prezenti o serie de autoritati locale si judetene. Este vorba de primarul Onestiului, Emil Lemnaru, primarul comunei Casin, Cosmin Curelea, primarul comunei Manastirea Casin. La slujba religioasa au mai fost prezenti deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si senatorul PSD Radu Catalin Mardare.
Slujba religioasa de sfintire a fost condusa de catre PS Ioachim Bacauanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, fiind ajutat de un sobor de preoti din zona.
La sfarsitul slujbei ne-am impartasit.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu