luni, 30 august 2010

Lemnia - Valea Lemnia - Cetatea Almas - Vf. Rachitis - Vf. Negru - Vf. Mesteacan - Lemnia

Pe 22 august am plecat intr-o noua drumetie, cu masina pina la Lemnia iar de acolo vreo 25 de km pe jos. Cam lunga (pret de citeva basici la picioare), dar frumoasa. Traseul :Lemnia - Valea Lemnia - Cetatea Almas - Vf. Rachitis - Vf. Negru - Vf. Mesteacan - Lemnia. Am pornit pe valea Lemnia, iar primul obiectiv a fost cetatea Almas, sau mai bine zis Mereni. Desi drumul pina la cetatea (de altfel bine marcat) nu a fost chiar usurel, ruinile cetatii ne-au dezamagit. Noroc cu peisajul de pe varful unde a fost cindva cetatea.



Pe aici a trebuit sa mergem catre cetatea Almas.
Dupa unele surse istorice se zice ca cetatea era locuita inca din secolul al XVI - lea. Astazi nu mai sunt decit urmele unor ruine acoperite de stejari. Cu greu iti dai seama ca aici a fost cindva o cetate.
Iata ce priveliste ni se arata din varful culmii unde a fost cetatea.
Ruine, ruine...


In centrul imaginii se vede varful unde sunt ruinele cetatii.
Alte citeva imagini din timpul excursiei.
O poiana cu iarba neagra, desi florile acesteia sunt mov si dau un aspect foarte placut vederii.
Iarba-neagra este un arbust pitic si vesnic verde din Europa care s-a raspandit si in alte parti ale globului. Iarba-neagra creste viguros in spatii luminoase si pe soluri acide. De exemplu, conditii favorabile pot fi gasite in padurile de conifere, pe terenurile stancoase, in mlastini de pin si pe insulele lipsite de copaci din arhipelag.
Extractul din floare de iarba-neagra (Calluna vulgaris) este un antioxidant care netezeste si hidrateaza pielea. Extractul din iarba-neagra contine antioxidanti si flavonoide care protejeaza pielea impotrica radicalilor liberi. Lujerele de iarba-neagra contin arbutina care ajuta la luminarea pielii si prevenirea oricaror schimbari ale pigmentului pielii.




Un alt "turist" ce ne-a taiat calea. Un sarpe de alun, zic cunoscatorii. Nu foarte mare, vreo 0,5m.

Un popas intr-o poiana cu brazi si ienuperi.
Un usor urcus catre partea finala a traseului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu