Drumul de la Cabana Dochia catre Izvorul Muntelui prin Poiana maicilor a fost destul de anevoios dar peisajul a compensat tot efortul depus la coborire. Si apoi ne-am gindit ca daca ar fi trebuit sa urcam catre cabana pe acest drum de intoarcere ne-ar fi fost foarte greu, si inca odata am apreciat iscusinta dlui profesor Puscarciuc in alegerea traseelor montane.
In fotografia de mai jos, cu cabana Dochia in prim-plan, vedeti in stinga sus varful Toaca pe care aveam sa-l abordam a doua zi, adica duminica, desi multi din noi eram deja convinsi ca nu ne vom mai misca de la pensiunea unde ne cazasem.



In imaginea urmatoare vedeti un martor de eroziune, Coloana Dorica-in stinga stincii centrale ce face parte din Ocolasul Mare.

Drumul catre Poiana Maicilor continua pe platoul Ocolasului Mic. In dreapta se vede coloana Dorica. Asa cum spuneam coborisul a fost destul de dificil.


Pe ciobanul Miron, căci aşa îi fusese lăsat numele, Dumnezeu îl dăruise cu harul cântului şi se povesteşte că doinea din fluierul său ca nimeni altul. Şi atât de minunate erau doinele lui, încât toate vietăţile pădurii, vântul, izvoarele, stâncile, dealurile şi poienile îl ascultau ca vrăjite. Şi atât de dragi îi fură toate acestea ciobanului Miron şi atât de drag le rămase şi el tuturor, încât se crede că a rămas să moară acolo, lângă stânca cea mai ascuţită. Astăzi, cele două stânci cunoscute sub denumirea de "Clăile lui Miron" reprezintă un punct de atracţie pentru turiştii care urcă pe Ceahlău prin Poiana Maicilor.



O noua imagine cu lacul Izvorul Muntelui si daca va uitati atent veti vedea undeva in partea dreapta jos si statiunea Izvorul Muntelui.
O imagine cu abrupturile Ocolasului Mic pe care cresc molizi semeti.
Un mic popas inainte de a ajunge in Poiana Maicilor.
Iar aici o clipa de ragaz in Poiana Maicilor. Cu totii suntem binedispusi. Mai avem putin si ajungem la pensiune dupa o zi plina de frumuseti, o zi in care soarele a tinut cu noi, in care am vazut imagini ce greu se vor sterge din memoria noastra, ne-am incarcat de energie pozitiva de la acest munte cu adevarat sfant.
PS. In curand urmeaza ziua a doua a excursiei, spre varful Toaca si schitul Ceahlau apoi Cascada Duruitoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu