sâmbătă, 14 mai 2011

Meridianele dansului

Un alt concurs de dans la care am participat a fost cel de la Onesti, Meridianele dansului din 7 mai. Trupa noastra, Arabesque, a participat cu un singur dans si am obtinut locul I la categoria dans de caracter. Iata citeva fotografii si de la aceasta intrecere:













Si aici un extras din presa (Ziarul de Bacau):

"Peste 400 de participanti la concursul „Meridianele dansului”, de la Onesti
- 10 Mai 2011 -
Cea de-a IX-a editie a Concursului national de dans „Meridianele dansului”, desfasurat la Onesti, a reunit la start 420 de participanti din 20 de judete. In concurs, care s-a desfasurat in perioada 6 – 8 mai, au intrat trupe de la palatele si cluburile copiilor din Arad, Adjud, Birlad, Dragasani, Balan, Baraolt, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Cugir, Focsani, Moinesti, OItenita, Ploiesti, Pascani, Rimnicu Sarat, Bacau, Vaslui, Tirgu Ocna si Onesti. Intrecerea s-a desfasurat in sala de spectacole a Casei de Cultura din Onesti si a fost organizata de Cercul de dans modern de la Clubul Copiilor Onesti, coordonat de profesoara Mariana Osteanu, iar la organizarea manifestarii si-au adus contributia citeva institutii si societati comerciale. Concursul s-a desfasurat pe 12 genuri de dans si 3 categorii de virsta, de la 7, la 19 ani. Din judetul Bacau, au stralucit trupele Sweet Girls (Clubul Copiilor Onesti, Locul I la dans modern si Locul I la dans popular stilizat, 11 – 14 ani), Alegretto (Clubul Copiilor Moinesti, Locul I la dans cu obiecte si Locul II la dans modern, 7 – 10 ani), C. D. F. Group (Clubul Copiilor Onesti, Locul I la dans popular stilizat si Locul I la fantezie coregrafica, 15 – 19 ani), Felix (Clubul Copiilor Onesti, Locul I la majorete, 7 – 10 ani), Diamant (Clubul Copiilor Onesti, Locul I la majorete si Locul I la fantezie coregrafica, 11 – 14 ani), Arabesque (Clubul Copiilor Onesti, Locul I la dans de caracter, 11 – 14 ani). S-au mai remarcat trupele Red Black si Crazy Dance (Palatul Copiilor Bacau), Hands-Up (Clubul Copiilor Moinesti) si Aerobica (Clubul Copiilor Tirgu Ocna), care au ocupat Locurile II sau III la dans modern, dans tematic si dans popular stilizat. Profesoara Mariana Osteanu a apreciat ca aceasta editie a concursului a fost una foarte puternica, in care au evoluat trupe valoroase, iar intrecerea a fost foarte strinsa, concurentii fiind greu de departajat. Manifestarea a fost organizata in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Directia pentru Sport a Judetului Bacau, Nevila si Laurentiu Neghina, Casa de Cultura, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Integral Serv, WSM Industry, Libraria Carta, Croco, Romskam si Magic Print. (George MARTIN)



P.S. Intre cele doua festivaluri de dans de la Focsani si Onesti am mai participat si la un concurs de dans de la Moinesti, unde trupa noastra a mai adunat inca doua locuri intai, la dans de caracter si fantezie coregrafica.

4 comentarii: