luni, 22 martie 2010

Pastravaria Intarcatoarea

Pe 14 martie ne-am pus in cap sa vizitam pastravaria Intarcatoarea din rezervatia Bucias-Muntii Vrancei. Pina la intrarea in rezervatie Bucias am mers cu masina. De aici si pina la pastravaria Intarcatoarea sunt cam 8-9km dus si tot atit intors. Dar efortul merita facut pentru peisaj si mai ales pentru pastravii din bazine. Dupa vreo jumatate de ora de mers pe o vreme neasteptat de rece, fata ne era biciuita de un vant rece, am facut un popas pentru un ceai cald. Drumul continua pina la intersectia cu cabana Bucias, in dreapta, iar noi am facut la stinga spre Intarcatoarea, unde accesul masinilor este interzis.
Un perete stincos pe drumul spre Intarcatoarea.

Cabana Intarcatoarea care se poate inchiria.

Si pastravaria unde personalul este foarte amabil, si de unde am putut cumpara citiva pastravi (20 lei kg)

Iata pastravii in bazine. Sunt 29 de bazine. Cred ca este una dintre cele mai productive pastravarii de stat (apartine Romsilva). Anul trecut au vandut 27 tone de pastrav.

Pastravi la o copca intr-unul din bazine.


Citiva catei jucausi ne-au insotit pe drumul de intoarcere.
Am gasit si citiva ghiocei, semn ca primavara a sosit deja.


Un comentariu:

  1. Buna Diana!
    Numele meu este Ghita Edward.
    Astazi am cautat niste fotografii cu Rezervatia Bucias,iar din toata lista aparuta, cele mai interesante m-au trimis pe blogul tau.
    Eu sunt student la Facultatea de Geografie, in Bucuresti, iar pe 18 iunie o sa-mi prezint lucrarea de licenta care se numeste "Rezervatia Naturala Bucias" :)
    Te rog frumos, daca poti si daca vrei, trimite-mi si mie niste fotografii facute in rezervatie.Eu am destule, dar am vazut ca tu ai realizat cateva si iarna.M-ar ajuta foarte mult, pentru ca eu fac o lucrare despre impactul antropic asupra rezervatiei, iar cu pozele de la tine as putea sa argumentez mai bine anumite probleme pe care cred ca le are rezervatia.
    Id-ul meu este fetus_ed@yahoo.com
    Astept un raspuns de la tine.
    Iti multumesc mult
    Iti multumesc mult

    RăspundețiȘtergere