luni, 11 ianuarie 2010

Turul lacului de acumulare Valea Uzului

Duminica, 10 ianuarie a.c. ne-am dezmortit picioarele facind turul lacului de acumulare "Valea Uzului" (cca 16 km). Este o excursie traditionala ce se organizeaza de peste 20 de ani, in prima parte a lunii ianuarie, de catre veteranii montaniarzi din Onesti, adunati si de aceasta data de dl. Gheorghe Istrate , presedintele Clubului de turism si ecologie "Sandru".
Participanti, cum ar zice manelistu', fara numar, toti dornici de miscare dupa zilele de leneveala si imbuibeala din perioada sarbatorilor de sfarsit de an. Cind am ajuns la locul de intilnire, in Salatruc, la motelul din fata fostei ciuture, pentru cine stie, au inceput sa cada stropi de ploaie, dar dorinta noastra de a merge pe jos era prea mare ca sa ne opreasca cativa stropi reci de ploaie de iarna, totusi. Asa ca am continuat driji, iar ploaia vazind ca nu are pe cine sa sperie s-a oprit.

Inceputul a fost pieptis pe o panta care ne-a facut sa asudam si sa gafiim pentru prima si ultima oara in aceasta excursie. Dar apoi am dat de asfalt.

Hanul "Valea Uzului" era tot inchis pentru renovare, asa cum este de ani buni. Apoi am dat de impunatorul baraj de la Valea Uzului unde ne-am pozat cu totii. Am remarcat nivelul foarte scazut al apei in baraj, probabil seceta din 2009 si-a spus cuvintul.

In apropierea Manastirii Poiana Uzului am vazut... struti!!! Da, nu va mirati, de acum putem spune ca strutul este o pasaroaie care traieste si pe la noi. Linga manastire, intr-o imprejmuire se plimba linistit strutul din imagine, dar mai in apropierea manastirii mai erau vreo 4-5 exemplare. Cineva din grup glumind spunea sa sunt de fapt curcani altoiti.

Pentru a lua o gustare, care curind s-a transformat intr-o masa de prinz, ne-am oprit la "Popasul Pescarilor" de la coada lacului.

Dupa masa unii au jucat tenis, tot de masa, altii darz iar altii sau chinuit (vorba vine) cu niscaiva licori bahice, fierte cu piper si scotisoara sau nu.

Acesta nu este un excursionist din grupul nostru ci face parte din decorul barului.

Niste personaje bucuroase de turistii sositi care le-au daruit si lor din merinde.

Partea a doua a excursiei, intr-un alt post zilele urmatoare.

2 comentarii:

  1. S-a redeschis cumva Hanul Valea Uzului? (Sep 2013)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, dar nu stiu deoarece nu am mai fost acolo in ultimii doi ani. Daca timpul imi va permite voi mai merge, si daca aflu va voi spune.

    RăspundețiȘtergere