marți, 18 august 2009

Excursie in Munceii Uture (Muntii Tarcau)

Duminica, 16 august, ora 6.00 am plecat intr-o noua excursie. De aceasta data undeva in muntii Tarcaului-Munceii Uture, zona Schitu Frumoasa- Dealul Lulelelor-Batca Rugilor-Dealul La Smida. Ghid ne-a fost, ca de obicei, dl. profesor Radu Puscarciuc. Participanti: 10 iubitori de munte. Lungimea traseului, circa 20 km pe care ar fi trebuit sa-i parcurgem in circa 10 ore. Cel putin asta era estimarea de acasa. Dar inca o data avea sa ni se confirme proverbul ca socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu realitatea de pe munte, mai ales cind mergi pe un traseu pe care nu l-ai mai facut. Pina la urma am mers, nu stiu citi km, dar stiu cit timp: peste 13 ore. Noroc ca peisajul, murele abundente, alunele, coarnele, aerul curat au compensat efortul depus.

In imaginea de mai sus este biserica din satul Schitul Frumoasa.

Pe Dealul Lulelelor am intilnit, intr-o margine de padure bine incalzita de soare, musuroaie uriase de furnici, dupa cum puteti vedea in imagini.

Mersul prin padure a fost o adevarata placere. Racoare, mure, aer ozonat... Mai greu a fost cind trebuia sa urcam... Din loc in loc dadeam de poieni insorite in care ne putea odihni un pic.
Apoi o luam din nou din loc.
Mai mancam mure... dar si zmeura (cam putina...)

Cum cu o zi inainte plouase prin zona, noroiul nu putea lipsi

Iata si alte imagini din timpul excursiei:


Am gasit si o salamandra, se ascunsese sub coaja unui bustean cazut la pamant.

Vederi spre satul Bolotau.


Intr-o poienita in capatul careia erau o multime de ferigi uriase, ca pe timpul dinozaurilor.

Prin iarba poienilor prin care am trecut am intilnit si lacuste uriase ca aceasta din imaginea de mai jos.
Matraguna cu fructe. O planta foarte otravitoare.

Iar aici un corn plin de fructe rosii. Atentie! Coarnele brun-roscate au un gust dulceag. Daca fructele nu sunt coapte bine vi se face gura punga .

A fost o excursie grea, dar frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu