marți, 15 februarie 2011

Iar ocolul Lacului de acumulare Uz

Ca in fiecare an si in acest inceput de 2011 am mers in traditionala excursie de ocolire a lacului de acumulare de la Uz. A lipsit zapada, dar tot a fost frumos. Participanti: peste 30 iubitori de miscare (o parte ii vedeti in fotografia de mai jos). Organizatori: Clubul de turism Sandru, avandu-l in frunte pe neobositul domn Istrate.
O fotografie deasupra barajului.

Undeva in spate se vede si o parte din baraj.

Un mic popas pentru o gustare.
Un "frumos" gasit la barul de la coada lacului.
Monumentul eroilor cazuti in zona in primul razboi mondial.

"Coada" lacului destul de secata.
Zapada!
Un alt popas unde fiecare si-a incalzit/fript/prajit/dezmortit slanina/carnatii/carnea la un foc mestesugit de dl Bogea, un veteran al acestor excursii, venit tocmai din Vatra Dornei pentru a nu pierde ocazia de a se intilni cu prieteni de drumetie.
O "frumusete" , Rona, participanta si ea la excursie si foarte dornica de joaca.

Coborirea pe linga baraj catre Salatruc.
Barajul in toata splendoarea sa.

Ca de obicei, drumetia se incheie cu un mic "colocviu" unde fiecare se intremeaza cu ce poate: prajituri/bere/biliard etc, apoi din nou acasa cu gandul la o alta iesire in natura.

joi, 3 februarie 2011

La patinoar

In aceasta mini vacanta am reusit sa ajung la patinoarul Gepex din Bacau unde m-am intalnit cu verisoara mea Camelia. Vremea a tinut cu noi. Un soare ca o papadie ne-a incurajat sa pornim in aventura de pe patinoar.Nici mama nu a rezistat tentatiei. Din pacate fotograful nu a putut imortaliza "aterizarile fortate".


Intr-un tarziu mama a desoperit tehnica alunecarii pe gheata, si s-a desprins putin de mine.


Cand mama a luat o mica pauza m-am luat la intrecere cu Camelia.

Dupa patru ore de alunecari si rasuciri pe gheata am decis sa ne luam "La revedere" de la patinoar. In seara aceea nici nu am simtit cum m-a cuprins somnul si am adormit.