miercuri, 2 iunie 2010

Muntii Hasmas (2)

Continuam astazi prezentarea traseului din prima zi in muntii Hasmas. Dupa atingerea varfului Ecem sau Piatra Ascutita, am ajuns la Moara Dracului, un loc cu multe stinci pravalite si rupte/sfaramate parca de o mina nevazuta. In poza de mai jos mama a avut curajul sa se fotografieze deasupra haului care constituie Moara Dracului, si pe care o sa-l vedeti mai bine mai tirziu intr-o fotografie facuta de la baza acestei formatiuni muntoase misterioase.Am dat apoi de zapada din nou, pe o coasta destul de abrupta si care ne-a pus la incercare genunchii. La baza coastei ne astepta o bucurie, o mare de branduse, alaturi de care n-am putut rezisat de nu ma fotografiez.
In foto de mai jos am reusit sa surprindem in departare maretul Ceahlau.

Dupa ceva drum am ajuns intr-un punct de belvedere, de unde am zarit faimoasa Piatra Singuratica.


Dupa ce am coborit printr-o padure luminata de soare intr-un mod curios, de parca eram intr-o atmosfera de basm, am ajuns la o formatiune stincoasa unde dl profesor Puscarciuc ne-a aratat un aven adinc de 28 de metri studiat de dinsul in tinerete.


Mai jos intrarea in avenul de 28 de metri adincime.
Apoi am facut un popas mai lung linga Piatra Singuratica. Unii au tras cite un pui de somn.

cand am ajuns la cabana Piatra Singuratica (tata a sperat tot drumul sa gaseasca bere aici) dezamagirea generala a fost totala. Cabana era parasita. Noroc de peisaj care a compensat intristarea noastra.
Iata si Moara Dracilor vazuta de linga Cabana Piatra Singuratica.

Drumul catre Balan a fost un coboris continuu destul de solicitant. Dar, am ajuns cu bine si la pensiunea noastra, dupa un scurt intermezzo cu bere si suc in Balan la o terasa.